Da bi naš imunološki sistem ostao snažan potrebno je da vitamine unosimo tokom celog dana. Kao najefikasniji vid jačanja imuniteta pokazala se hrana obogaćena vitaminom C. To ne znači da treba da ispijate litre soka od pomorandže tokom čitavog dana, piše Men's Health.
Umesto toga dovoljno će biti da primenite neke jednostavne trikove koje ćete uvrstiti u vašu ishranu i time poboljšati imunitet u toku svakog obroka:
Crni pasulj
Kuvajte malo crnog pasulja u soku od narandže da biste dobili jači ukus i više vitamina C.
Pogledajte i 5 znakova da vam nedostaje vitamin C
Povrće
Dinstajte povrće s sokom od pomorandže umesto putera i smanjite nivo zasićenih masti.
Pirinač
Koristite sok od pomorandže umesto vode kada pripremate pirinač ili druge žitarice.
Sosevi
Izbegavajte kisele i soseve od belog luka i umesto toga koristite kombinaciju soka od pomorandže i jogurta.
Dresing za salatu
Pripremite zdravu verziju dresinga za salatu tako što ćete u trećinu tegle staviti sok od pomorandže, a zatim dodati balzamiko sirće dok se tegla ne napuni. Potom dodajte kašiku senfa i kašičicu meda, pa sve pospite sa malo soli i bibera.
Pogledajte i Namirnice koje imaju više vitamina C od pomorandže
Preliv
Izblendajte avokado, dodajte so, sok od pomorandže i maslinovo ulje i napravite ukusan preliv kao dodatak grilovanoj ribi.
Ukusan desert
U čašu stavite sok od pomorandže i soda vodu, a potom dodajte kuglu nemasnog smrznutog jogurta i dobićete zdrav i ukusan dezert
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus