Možda zvuči smešno, ali i kuvanje jaja zahteva posebno znanje i veštinu. Na ovome insistiraju veliki kulinari, naglašavajući da jaje treba da bude dobro kuvano, ali da pritom ne deluje kao da je "gumeno". Posle kuvanja trebalo bi da ostane prijatnog mirisa, sa belancetom jednako kuvanim i prhkim žumancetom.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da pripremite savršeno tvrdo kuvano jaje (VIDEO)
Da biste dobili tvrdo kuvana jaja po želji, prvo ih treba direktno iz frižidera potopiti u hladnu vodu, sa tri prsta vode iznad. Čim voda provri posudu sklonite sa strane šporeta. U tom momentu jaja su već meko kuvana.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da jaja ne puknu tokom kuvanja?
Ako želite da budu tvrdo kuvana, ostavite ih u vrućoj vodi još pola sata. Posle kuvanja, jaja operite ispod mlaza hladne vode, da bi se prekinulo širenje toplote i lakše skinula ljuska.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Novosti
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom