Ljudi često izbegavaju da previše eksperimentišu za začinima i svinjetinom jer se plaše ukusa koji će meso poprimiti, ali uopšte nema razloga za strah jer gotovo da nema stvari sa kojom se svinjetina ne slaže.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da vam meso uvek bude meko i sočno
Recimo, ruzmarin, korijander, kim, čili, beli luk, majčina dušica i đumbir koje ćete pomešati sa maslinovim uljem i limunovim sokom, pa potom to utrljati u meso daju savršen rezultat. Kada svinjetinu nakon toga ispečete, stvoriće se naročito slasna korica u kojoj ćete sigurno uživati, a ispod će biti sočno i izuzetno ukuso meso. Samo pazite da ne preterate sa majčinom dušicom kako ceo obrok ne bi poprimio njenu aromu!
Pored toga, možete da iskoristite i karanfilić, i to tako što nožem u mesu napravite par zareza u koje ćete potom staviti karanfilić, malo slanine i belog luka.
PROČITAJTE JOŠ: Kako da prepoznate da li je meso dovoljno pečeno
Postoji i trik za još sočniju i mekšu svinjetinu a sastoji se u tome da nekoliko sati pre pečenja meso premažete maslacem koji ste prethodno pomešali sa naseckanim peršunom, origanom, ruzmarinom i malo majčine dušice. Ako uz to još dodate i krišku limuna, nema šanse da ne dobijete sočno meso, a ako biste i malo slatkog ukusa, utrljajte uz sve to i malo meda.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: Blic žena
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus