Ovaj preparat ima neverovatan uticaj na vaš organizam. Uverite se

Ova mešavina se preporučuje za konzumaciju kod ljudi koji se bore sa bakterijama i virusima. Sjajna je za ojačavanje imunog sistema i sprečavanje pojave raka. Mešavina ima idealne osobine zahvaljujući svojim super-snažnim sastojcima – medu i kurkumi. Mešavina je dobila epitet “zlatna”, jer joj ova dva sastojka daju baš tu boju.
Pogledajte i Med i cimet - sve blagodeti zlatne mešavine
Med je dobro poznat kao jedan od najboljih prirodnih lekova. Isto to se može reći i za kurkumu. Kada se ova dva sastojka kombinuju, oni imaju antiinflamatorne, antibakterijske i antikancerogene osobine.
Ova mešavina nema nikakve nuspojave. Ona ima mogućnost poboljšanja crevne flore i celokupnog procesa varenja. Evo recepta:
Potrebni sastojci:
- Jedna kašičica kurkume
- 100 g organskog meda
- Dve kašičice jabukovog sirćeta
- Jedna kašičica rendane limunove kore
- Prstohvat crnog bibera
Pogledajte i Zlatni začin: Tri recepta za poslasticu i lekove od kurkume
Način pripreme:
U jednu činiju sipajte kurkumu, crni biber i jabukovo sirće i dobro promešajte. Dodajte rendanu limunovu koru nakon toga, i na kraju med. Sjedinite sve sastojke, dok ne dobijate finu smešu. Prebacite je u staklenu činiju, koju ćete potom staviti u frižider.
Način upotrebe:
Ako ste prehlađeni ili imate neku drugu infekciju, prva dva dana bi trebalo da konzumirate pola kašičice ove mešavine svakog sata. Trećeg i četvrtog dana treba da uzimate pola kašičice na svaka dva sata, da biste posle četvrtog dana, tri puta na dan konzumirali istu dozu. Upotrebljavajte sve dok se u potpunosti ne otarasite simptoma.
Za anti-kancerogenu akciju, jačanje imuniteta i poboljšanje celokupnog zdravlja, uzimajte jednu kašičicu zlatne mešavine dnevno. Preporučuje se da je uzimate ujutru, jer će tako imati najbolje dejstvo na vaš organizam.
Pogledajte i Zlatno mleko - lekovit napitak prema drevnom indijskom receptu
Veoma je važno da ovu mešavinu konzumirate na pravi način. Stavite pola kašičice ili kašičicu (u zavisnosti od rezultata koje želite da postignete) u usta i sačekajte da se u potpunosti istopi. Nakon što je progutate, sačekajte nekoliko minuta pre nego što popijete bilo koju tečnost. Takođe, možete koristiti ovu mešavinu kao džem, namazati je na parče hleba i konzumirati kao doručak. Možete je dodati i svom čaju, ali ne vrućem, jer će ona u tom slučaju izgubiti sve svoje benefite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
Izvor: ženski magazin