Tokom zime negu kože lica morate da pojačate, jer zbog hladnog vazduha koža se suši i brže nastaju bore. Pored ishrane bogate vitaminima D, B i C, maske za lice naravno su od velike koristi. Evo naših prirodnih predloga od kojih će vam koža izgledati negovanije i zdravije...
1. Maska protiv podočnjaka
Protiv crnih kolutova i dehidrirane kože oko očiju predlažemo vam masku od limuna i paradajza.
Sastojci:
1 manji paradajz
sok od pola limuna
Priprema:
Iscedite sok od paradajza i pomešajte sa sokom od limuna. Tuferom blago ovaj sok utapkajte oko očiju. Sačekajte 15- tak minuta i saperite. Stavite kremu koju inače koristite.
PROČITAJTE JOŠ: Prirodne maske za negu lica
2. Maska za lice koja osvežava kožu i ublažava bore
Sastojci:
1 kašičica pekarskog kvasca
malo meda
malo mlake vode
Priprema:
Pomešajte ova dva sastojka tako da masa ne bude preterano gusta. Stavite na lice, ali ne oko predala očiju. Posle 20 minuta saperite i stavite hidratantnu kremu. Kvasac je bogat vitaminom B i aminokiseinama. Odličan je za glatku i sjajnu kožu lica, ublažava bore i sprečava njihov nastanak i generalno čisti i osvežava kožu.
PROČITAJTE JOŠ: Maske za negu kože lica od jabuka
3. Piling maska koja vraća elestičnost koži
Malo meda koji hrani kožu i kašičica palente su vam potrebni! Nanesite na kožu, utrljajte ovu masku i sačekajte 15 minuta. Kružnim pokretima polako saperite lice. Ova zdrava pilig maska će vratiti elestičnost vašoj koži.
Savet plus: Tokom zime slobodno jedite češće pečenu bundevu, kiseli kupus, grickajte orahe, bademe i pijte što više vode i čaja!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus