Naučnici su dokazali da je laneno seme izuzetno zdravo i korisno u sprečavanju moždanog i srčanog udara. To je zbog toga što ovo super seme smanjuje nivo holesterola u krvi.

Laneno seme je prepuno vlakana, što znatno pomaže u kontrolisanju nivoa holesterola. Vlakna u lanenom semenu zapravo vezuju žučne kiseline u crevima i smanjuju apsorpciju holesterola u krvotoku.

Pogledajte i Šta se dešava sa telom ako svaki dan jedete seme lana

Lako možemo reći da je ova super zdrava biljka takođe jedan od najbogatijih izvora omega-3 kiselina, koje su ključna jedinjenja ćelijske membrane. One takođe mogu sprečiti stvaranje ugrušaka krvi koji mogu uzrokovati moždani ili srčani udar, a istovremeno poboljšavaju protok krvi. Omega-3 masne kiseline su izuzetno korisne u smanjenju nivoa holesterola i broju triglicerida.

Pročitajte iskustvo jednog čoveka koji je imao ozbiljne probleme sa visokim nivoom holesterola:

Džim je počeo da konzumira četvrtinu šolje svežih lanenih semenki svaki dan pre ručka, što iznosi oko 2 kašike.

Pa, kada je izmerio nivo holestrola, njegov holesterol je smanjen na 232 samo samo 15 dana, a nakon 6 meseci je holesterol smanjen na 188. On je izgubio 15 kg, a njegova koža, nivo energije, vid i njegova kosa su se takođe poboljšali.

Pogledajte i Laneno seme rešava probleme zatvora, holesterola i srčanih bolesti

Defininitivno treba da probate ovaj domaći lek. Samo počnite da konzumirate četvrtinu šolje svežih lanenih semenki svaki dan pre obroka.

Laneno seme ima orašast i bogat ukus, tako da ga možete konzumirati sa svojom omiljenom salatom, jogurtom ili drugim namirnicama. Stavite laneno seme u blender ili mlin za kafu i mešajte 5 sekundi, i vaša dnevna doza lanenih semenki će biti spremna.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/