Za konzumaciju hrane najvažniji savet je umerenost, a za konzumiranje pića važi posebna opreznost

Uz brojne prednosti za naše zdravlje koje crno vino nosi sa sobom, nažalost, morala se podvući i neka mana, jer znamo da ništa nije savršeno. Tako crno vino veoma često kod mnogih pobuđuje trenutnu glavobolju i težak mamurluk idući dan. 

PROČITAJTE JOŠ: Kako da brzo i lako pobedite mamurluk

Kada se konzumira vino, i jedna čaša može da izazove nesnosne glavobolje sutradan ujutru. Razlozi su mnogobrojni, među kojima verovatno i činjenica da niste pili kvalitetno vino, ali i bez obzira na to, ova nepoželjna posledica vrlo je česta pojava, ali postoji rešenje za to!

Kako medicinski stručnjaci kažu, postoje neke mere opreza koje će sprečiti da se ujutru probudite neraspoloženi. Zato, ljubitelji vina, pažljivo pročitajte sledeća tri saveta koja su naučno dokazana kao prva pomoć u sprečavanju mamurluka:

Uzmite antihistaminik koji vas ne uspavljuje

Istraživanja su pokazala da tanini u vinu mogu izazvati proizvodnju serotonina u mozgu, što izazva glavobolju kod onih koji su skloni migrenama. Uzimajući antihistaminik pre ispijanja čaša vina, sprečićete ove promene u serotonina, odnosno vrednost serotonina ostaće ista.

PROČITAJTE JOŠ: Hit napitak za zimu: Recept za vruću čokoladu s crnim vinom

Prepustite se belom vinu

Ako niste veliki ljubitelj crnog vina, opredeljenje za belo moglo bi vas sačuvati od zastrašujuće glavobolje. Tanini se tipično nalaze u koži i semenkama grožđa koji se uklanjaju tokom proizvodnog procesa belog vina. A oni koji ipak ne mogu da prežale crno vino, savet je da biraju lakša i svetlije crvena vina.

Pijte puno vode

Ova strategija i nije neko iznenađenje, ali je često predvidimo. Ako stalno patite od glavobolje nakon konzumiranja vina, postoje velike šanse da ste dehidrirani. Alkohol dehidrira pa počnite da pijete puno vode pre, za vreme i posle ispijanja čaša vina.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Wall.hr