1. Smanjuju faktor rizika od moždanog i srčanog udara, kao i od ateroskleroze

Ukoliko bar jedanput nedeljno jedete borovnice, smanjićete holesterol za 29 osto, pokazale su poslednje studije. Nivo triglicerida biće smanjen za skoro 50 odsto.

2. Hrana za mozak

Istraživanjem je utvrđeno da borovnice smanjuju rizik od Alchajmerove bolesti. Borovnice takođe olakšavaju prenos impulsa između neurona.

Pogledajte i Borovnice - bobice koje čuvaju zdravlje

3. Utiču na fizičku aktivnost

Poboljšana pokretljivost i bolja ravnoteža rezultat je studije među starijim ispitanicima koji su šest nedelja konzumirali dve šolje borovnica dnevno.

4. Čuvaju vid

Borovnice pre svega pomažu očuvanju mrežnjače oka i štite od starosne molekularne degeneracije - jedan od primarnih uzroka slepila kod starije populacije.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs