1. Smanjuju faktor rizika od moždanog i srčanog udara, kao i od ateroskleroze
Ukoliko bar jedanput nedeljno jedete borovnice, smanjićete holesterol za 29 osto, pokazale su poslednje studije. Nivo triglicerida biće smanjen za skoro 50 odsto.
2. Hrana za mozak
Istraživanjem je utvrđeno da borovnice smanjuju rizik od Alchajmerove bolesti. Borovnice takođe olakšavaju prenos impulsa između neurona.
Pogledajte i Borovnice - bobice koje čuvaju zdravlje
3. Utiču na fizičku aktivnost
Poboljšana pokretljivost i bolja ravnoteža rezultat je studije među starijim ispitanicima koji su šest nedelja konzumirali dve šolje borovnica dnevno.
4. Čuvaju vid
Borovnice pre svega pomažu očuvanju mrežnjače oka i štite od starosne molekularne degeneracije - jedan od primarnih uzroka slepila kod starije populacije.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: oklagija.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno