Kada dođe zima, često čak i oni sa jačim imunim sistemom, podlegnu prehladama, grlobolji, kašlju i slično. Naravno, logičan postupak bi bio odlazak lekaru, ali ukoliko želite prvo da pokušate da sami, prirodnim putem, rešite problem, mogli biste to da uradite na sledeći način - konzumiranjem belog luka. 

Mnogi znaju da beli luk veoma zdrav i često ga koriste prilikom pripreme raznih jela, međutim, tada ne dobijate ono najbolje iz njega. Termičkom obradom se gube prava lekovita svojstva belog luka, pa je iz tog razloga poželjnije da se koristi sirov. 

PROČITAJTE JOŠ: Zašto treba jesti beli luk

Ukoliko nemate osetljiv želudac, možete samo da uzmete čen belog luka i da ga grickate.  

Ako vas boli grlo, bilo bi dobro da ga sisate što je duže moguće, do 15 minuta i grlobolja bi trebalo da prođe već isti dan. 

Takođe možete i ovako da ga koristite: Izgnječite 2 čena belog luka, pomešajte sa medom i pola kafene kašičice ulja, pa pojedite tako "na suvo", ili prelijte na tost.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Srbija danas