Kada dođe zima, često čak i oni sa jačim imunim sistemom, podlegnu prehladama, grlobolji, kašlju i slično. Naravno, logičan postupak bi bio odlazak lekaru, ali ukoliko želite prvo da pokušate da sami, prirodnim putem, rešite problem, mogli biste to da uradite na sledeći način - konzumiranjem belog luka.
Mnogi znaju da beli luk veoma zdrav i često ga koriste prilikom pripreme raznih jela, međutim, tada ne dobijate ono najbolje iz njega. Termičkom obradom se gube prava lekovita svojstva belog luka, pa je iz tog razloga poželjnije da se koristi sirov.
PROČITAJTE JOŠ: Zašto treba jesti beli luk
Ukoliko nemate osetljiv želudac, možete samo da uzmete čen belog luka i da ga grickate.
Ako vas boli grlo, bilo bi dobro da ga sisate što je duže moguće, do 15 minuta i grlobolja bi trebalo da prođe već isti dan.
Takođe možete i ovako da ga koristite: Izgnječite 2 čena belog luka, pomešajte sa medom i pola kafene kašičice ulja, pa pojedite tako "na suvo", ili prelijte na tost.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Srbija danas
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus