Ukoliko ste rešili da se zdravije hranite, polako uvodite zdrave obroke. Evo naših predloga, za koje smo sigurni da će vam se dopasti.
1. Kinoa sa povrćem i kurkumom
Pre pripreme kinoe, isperite zrna jer sadrše saponin, gorku supstancu koja može da vam pokvari ukus.
Pravila za kuvanje kinoe su jasna - 1 šolja kinoe 2 šolje vode. Voda sa kinoom se stavi da proključa, pa se smanji jačina vatre. Kuva se 20- tak minuta.
Sastojci:
1 šolja kinoe
1 crni luk
1 šargarepa
1 manja glavica brokolija
malo suvog grožđa
1 kašičica kurkume
3 kašike masinovog ulja
so, biber
Priprema:
1. Skuvajte kinou i brokuli koji ste predhodno iskidali na manje cvetiće.
2. Izrendajte luk i šargarepu na krupnije.
3. Sjedinjite povrće sa kinoom, dodajte suvo grižđe i kurkumom. Dodajte ulje, poseilte, pobiberite i promešajte.
PROČITAJTE JOŠ: Šarena zimska salata
2. Zelena salata sa crvenim kupusom
Ukusna, hranljiva i puna boja.
Sastojci:
1 veza zelene salate (iseckana)
pola manje glavice crvenog kupusa (iseckanog)
1 šargarepa (izrendana)
pola jabuke (isečene ka kocke)
Za preliv:
4 kašike ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
pola kašike meda
1 čene sitno iseckanog belog luka
(Sve sastojske sjedinjiti i dobro promešati)
Priprema je veoma jednostavna - sve sastojke sjedinjite, prelite i promešajte. Može li šta jednostavnije?
PROČITAJTE JOŠ: Salata od pasulja
3. Salata sa grilovanim patlidžanom
Sastojci:
1 patlidžan isečen po dužini
1 crni luk isečen na kolutove
3 čena belog luka
susam
2 kašike ulja
so, biber
Priprema:
1. Patlidžan i luk sa malo ulja izgrilujte. Posolite
2. Stavite na tanjir pobiberite, stavite malo susama, ulja i bibera po želji.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem