Sastojci:
1/2 kg lisnatog testa
1,1/2 l mleka punomasnog
10 kašika šećera
250g putera
2.5 dl slatke pavlake + još 2.5 dl sl.pavlake
240 g pudinga sa ukusom vanile
350 g višanja
5-6 kašika šećera
2-3 kašike gustina
200 g šlaga u prahu
2 dl mleka
Pogledajte i Brzo i lako: Krempite gotove za 30 minuta
Priprema:
U 1/2 l mleka razmutiti puding, dodati 3 kašike šećera. Preostali litar mleka staviti na vatru sa preostalih 7 kašika šećera da zakuva, dodati puding i energično mešati da nema grudvica.
Kada se blago prohladi dodati 100 g maslaca. Kada se potpuno ohladi izmutiti preostali maslac i kašiku po kašiku dodavati u puding. Na kraju kada je fino umućeno dodavati pavlaku za šlag i mutiti mikserom. Tečnu pavlaku dodavati direktno u fil i mutiti. Fil na kraju treba da bude lepo čvrst, a kasnije kada odstoji jos više će se stegnuti.
Lisnato testo odmrznuti, pa razviti ploču po ploču na dimenzije 30*35 cm i peći na 220 stepeni na prevrnutom plehu.
Fil od višanja: Ukuvati višnje sa šećerom i u 1 dl vode razmutiti gustin i uliti u višnje, promešati i ostaviti da se prohladi, ali ne da se skroz ohladi. Mlečnu slatku pavlaku pažljivo umutiti, tj. paziti da se ne premuti pa da se pretvori u maslac. Šlag umutiti po uputstvu sa kesice i varjačom spojiti sa slatkom pavlakom.
Filovanje: Kora, veća polovina fila od pudinga, mlak fil od višanja, druga polovina fila, šlag, i drugu koru koju izmrvite među prste i obilno pospete po krempiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: blic žena
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem