Majonez, senf i kečap sosevi su koje se mogu pronaći u gotovo svakoj kuhinji. I dok su prva dva, majonez, senf, uvek sigurno u frižideru, držanje trećeg sosa, kečapa, do dana današnjeg bilo je tema rasprava.
Dok jedni misle da je je kečap najbolje držati u frižideru, drugi smatraju da može stajati i na sobnoj temperaturi. Ipak, stručnjaci su konačni rešili ovu dilemu i dali pravi odgovor: Kečap uvek treba držati u frižideru.
Pogledajte i Evo koliko dugo određene namirnice možete čuvati u frižideru
Zašto je tako? Zato jer kečap više ne sadrži natrijum-benzoat pa se u njega stavlja manje soli nego ranije. Zbog smanjivanja količine tih konzervansa, držanje kečapa u frižideru postalo je obavezno.
Drugim rečima, s obzirom da je kečap pre sadržavao više soli koja je prirodni konzervans, mogao se sigurno držati na kredencu na sobnoj temperaturi. Međutim, s promenom sastava kečapa došlo je vreme da se drži u frižideru jer će sos od paradajza tako imati duži rok trajanja.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus