Majonez, senf i kečap sosevi su koje se mogu pronaći u gotovo svakoj kuhinji. I dok su prva dva, majonez, senf, uvek sigurno u frižideru, držanje trećeg sosa, kečapa, do dana današnjeg bilo je tema rasprava.

Dok jedni misle da je je kečap najbolje držati u frižideru, drugi smatraju da može stajati i na sobnoj temperaturi. Ipak, stručnjaci su konačni rešili ovu dilemu i dali pravi odgovor: Kečap uvek treba držati u frižideru.

Pogledajte i Evo koliko dugo određene namirnice možete čuvati u frižideru

Zašto je tako? Zato jer kečap više ne sadrži natrijum-benzoat pa se u njega stavlja manje soli nego ranije. Zbog smanjivanja količine tih konzervansa, držanje kečapa u frižideru postalo je obavezno. 

Drugim rečima, s obzirom da je kečap pre sadržavao više soli koja je prirodni konzervans, mogao se sigurno držati na kredencu na sobnoj temperaturi. Međutim, s promenom sastava kečapa došlo je vreme da se drži u frižideru jer će sos od paradajza tako imati duži rok trajanja.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna