Pri ruci bi uvek trebalo da imate suvo voće, naročito kad je hladno vreme, jer sadrži važne materije za organizam, preporučuje poznati bečki stručnjak, profesor dr Hademar Bankhofer.

Bogato je magnezijumom, mineralom koji relaksira mišiće, ublažava stres i poboljšava san, kao i vitaminima B kompleksa koji jačaju nervni sistem. Obiluje gvožđem, zbog čega poboljšava imunitet, krvnu sliku i vitalnost. Ako ga svakodnevno konzumirate, imaćete bolje varenje i cirkulaciju u predelu glave.

Pogledajte i Zdrava poslastica: Napravite kolač sa suvim voćem

Suvo voće je najbolje jesti ujutru, za doručak, iseckati ga sitno i pomešati sa jogurtom.

Suve banane i jabuke su blagotvornije od drugog voća jer imaju najviše magnezijuma, gvožđa i vitamina B. Nutricionisti ih preporučuje umesto slatkiša, naročito osobama koje su izložene svakodnevnom stresu kao savršen štit u takvim situacijama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Novosti