Potrebno je:
10 g kvasca svežeg (1 kesica suvog)
200 ml mleka mlakog
200 g šunke
100 g kačkavalja
100 g tvrdog kravljeg sira
kečap, origano
300-400 g brašna
susam po želji
Pogledajte i recept za Testo za picu
Priprema:
U vangli potopiti kvasac i dodati 1 kafenu kašičicu šećera i malo mleka i razmutiti. Dodati ostatak mleka, brašno i so. Umesiti srednje tvrdo testo. Pustiti 15 min da malo naraste pokriveno. Razmesiti i razviti oklagijom na papiru onoliko veliku koliko je veliko dno tepsije. Testo preseći na 6 uglova po sredini. šunku izrendati.
Testo najpre u krug premazati kečapom, a zatim u krug ivice rasporediti parizer, rendan tvrd kravlji sir kao i rendan kačkavalj. Zatim posuti origanom.
Uglove prebaciti preko testa unazad tako da sredina ostane prazna tj. krug prazan.
Picu premazati uljem i posuti susamom (po želji). Peći na 200 stepeni oko 15 - 20 min.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom