Potrebno je:

10 g kvasca svežeg (1 kesica suvog)

200 ml mleka mlakog

200 g šunke

100 g kačkavalja

100 g tvrdog kravljeg sira

kečap, origano

300-400 g brašna

susam po želji

Pogledajte i recept za Testo za picu

Priprema:

U vangli potopiti kvasac i dodati 1 kafenu kašičicu šećera i malo mleka i razmutiti. Dodati ostatak mleka, brašno i so. Umesiti srednje tvrdo testo. Pustiti 15 min da malo naraste pokriveno. Razmesiti i razviti oklagijom na papiru onoliko veliku koliko je veliko dno tepsije. Testo preseći na 6 uglova po sredini. šunku izrendati. 

Testo najpre u krug premazati kečapom, a zatim u krug ivice rasporediti parizer, rendan tvrd kravlji sir kao i rendan kačkavalj. Zatim posuti origanom.

Uglove prebaciti preko testa unazad tako da sredina ostane prazna tj. krug prazan. 

Picu premazati uljem i posuti susamom (po želji). Peći na 200 stepeni oko 15 - 20 min.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs