Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najukusnije torte koje se ne peku

Ako nemate mnogo vremena za pečenje kora, mućenje filova ili niste baš vešti u pripremi torti, predstavljamo vam recepte koji su baš za vas.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kada poželite da se zasladite omiljenom tortom, a nemate vremena za pečenje kora i mućenje filova - ovo je idealano rešenje za vas.  

Priprema ovih torti nije mnogo teška ni dugotrajna, pa se mogu oprobati i ne baš vešte domaćice.

Pogledajte naš izbor torti koje se ne peku i čija priprema ne oduzima mnogo vremena.

PROČITAJTE JOŠ: Šarlota sa čokoladom

PROČITAJTE JOŠ: Panj torta

PROČITAJTE JOŠ: Torta od sira i pomorandže


Pesak torta 

Sastojci:

1 l mleka

4 pudinga od vanile

300 g šećera

250 g margarina

200 g mlevenog keksa

200 g kokosa

200 g mlevenih oraha

šlag za dekoraciju

Priprema: 

Skuvajte 4 pudinga od vanile, ali ne prema uputama s kesice, nego u 1 l mleka. Puding ohladiti i u njega dodati margarin koji je penasto umućen sa šećerom.

Smesu podelite na tri dela. U jedan deo dodati kokosovo brašno, u drugi mlevene orahe, a u treći mleveni keks. Treba dodati toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.

U kalup za tortu staviti prvo fil sa keksom, preko fil s kokosom, a na kraju s orasima. Tortu zatim po želji dekorišite umućenim šlagom. Po želji, ostavite tortu u frižider da se stegne.

attachment-pesak_torta_ne_pece_se_gotova_za_20_minuta_cl_1
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Puslica 

Sastav:

4 jajeta

200 g gotovih puslica

1 čokolada za kuvanje

200 g šećera u prahu

300 g mlevenog keksa

1 margarin

2 šlaga

malo maslaca i mleka za koru

Priprema:  

Keks pomešati sa malo rastopljenog maslaca i malo toplog mleka. Rasporediti po kalupu za torte. Preko toga poređati puslice.

Odvojiti belanca i žumanca. Belanca umutiti u čvrsti sneg. Žumancima dodati šećer i dobro umutiti. Čokoladu rastopiti na pari. Zatim sve to sastaviti u jedno (belanca, žumanca i čokoladu). Dodajte smesi margarin i ponovo umutite, pa rasporedite preko puslica. 

Umutite šlag i ukrasite tortu.

attachment-brza_puslica_torta
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ferero torta

Sastojci

Za koru

400 g napolitanki od lešnika

5 kašika čokoladnog krema

Za fil

200 g čokolade sa lešnicima

50 g čokolade za kuvanje

500 ml slatke pavlake

250 g krem sira 

Za preliv

100 g čokolade za kuvanje

100 g mlečne čokolade

270 g kisele pavlake (1,5 čaša)

100 g lešnika

Priprema

Kora

Napolitanke usitniti u secku ili ih izmrviti. Staviti ih u posudu i dodati 5 kašika čokoladnog krema. Sjediniti mikserom a zatim kašikom i staviti u kalup za čizkejk. Rasporediti ravnomerno da bi napravili koru tako što ćete utiskivati kašikom dok se kora ne izravna i ne ujednači. Kalup staviti u frižider dok se sprema fil.

Priprema fila

U šerpu sipati 100ml slatke pavlake, dodati 50g čokolade za kuvanje, 200g čokolade sa lešnicima i rastopiti na blagoj vatri uz neprestano mešanje. Ostaviti čokoladu da se ohladi.

400ml slatke pavlake staviti u posudu i mutiti mikserom oko 5 minuta, dok se pavlaka ne zgusne. Zatim dodati 250g krem sira i sjediniti kašikom, a ne mikserom, da bi masa ostala čvrsta. Zatim dodati rastopljenu čokoladu i mešati dok se ne sjedini. Voditi računa da se čokolada ohladi da bi sve ostalo čvrsto. Fil ravnomerno rasporediti preko kore i staviti u frižider da odstoji najmanje 2 sata.

Priprema preliva

Rastopiti na skroz blagoj vatri 100g čokolade za kuvanje i 100g mlečne čokolade i kada se ohladi dodati 270g kisele pavlake (čaša i po), promešati dok se ne sjedini i rasporediti ravnomerno preko fila.

100g lešnika peći 7- 8 minuta na 200 stepeni (dok lešnik blago ne požuti). Oljuštiti lešnike i iseckati ih na krupnije komadiće i posuti preko torte.

attachment-torta_3
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Čokoladna torta 

Sastojci:

1 l mleka

10 kašika šećera

3 pudinga od vanile

300 g mlečne čokolade

100 g bele čokolade

500 ml slatke pavlake

keks

Priprema:

U 200 ml mleka razmutite pudinge i šećer. Ostatak sipajte u šerpu srednje veličine i na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuva. Dodajte razmućene pudinge i šećer i mešajte dok ne dobijete puding smesu. Podelite je na dva jednaka dela pa u jedan stavite mlečnu, a u drugi belu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga, ostavite smese da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku pa po četvrtinu dobijene smese ubacite u smese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana, pa izlijte belu smesu i deo tamne smjese. Smese blago izmešajte kako bi se formirale crno-bele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti. Keks umočite u mleko i ređajte po smesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

attachment-1_51
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Plazma torta 

Sastojci:

300 g mlevenog plazma keksa

125 g putera ili margarina za kolače

4 kašike meda

sok od jedne pomorandže ili 1dcl kupovnog soka

4 - 5 kašika čokoladnog krema

500 ml slatke pavlake

200 g bele mlečne čokolade

200 g crne mlečne čokolade

2 kesice šlag krema od vanile

2 dcl hladnog mleka 

Priprema:

Zamesiti rukama koru od keksa, putera, meda i soka. Zamešenu masu istresti u kalup (26 cm prečnik) i fino utapkati da se formira prvi sloj, tj. korica torte.Preko korice premazati čokoladni krem i ostaviti u frižider da se stegne.

Kada se krem stegao, umutiti slatku pavlaku da bude srednje čvrsta i podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo umešati otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu čokoladu. 

Preko čokoladnog krema premazati beli fil, zatim tamni fil i umućen šlag krem od vanile. Ukrasiti po želji i torticu staviti u frižider da stoji do sutradan. 

attachment-plazma_torta_1
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Kremasta torta sa piškotama

Sastojci:

5 kiselih pavlaka

2 velike kutije piškota

10 kašika šećera

2 kašike meda

1 kesica vanilin-šećera

malo ruma

500 g voća (jagoda, malina, kivija, višanja)

šlag

Priprema:

1. Poređajte piškote u dublji posudu (plastičnu kutiju) pa poređajte piškote. Na njih poređajte voće.

2. Umutite kašikom pavlaku, med, vanilin-šećer i šećer, pa ovim kremom prelijte voće. U pavlaku, ako želite da krem bude čvršći, dodajte istopljeni žele.

3. Ohladite 2-3 sata kolač u frižideru, pa ga prekrijte umućenim šlagom, pa ukrasite voćem, listićima badema ili rendanom čokoladom.

attachment-torta_piskote_2
Izvor: Profimedia/Shutterstock

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti