1. Rernu zagrejte na 160 stepeni. Dno kalupa za tortu (precnika 24 cm) obložite papirom za pečenje, a kalup spolja čvrsto obložite alufolijom. 


Sastojci:

Za podlogu:

20 keksa
kašika hladno ceđenog ulja od suncokreta

Za fil:

400 g mladog sira
400 g krem-sira
80 g šećera
4 kašike gustina
jaje
2 belanceta
čašica punomasnog jogurta ili pavlake
rendana kora pomorandže
2 kašike soka od pomorandže

Za ukrašavanje:

2 kašike marmelade od pomorandže
2 kašike soka od pomorandže

2. Keks izmrvite, dobro promešajte sa uljem i čvrsto utisnite na dno kalupa. 

3. Mladi sir umutite da postane kremast, pa dodajte krem-sir, šećer i gustin. Kratko promešajte i dodajte jaje, belanca, jogurt, sok i koru pomorandže. Promešajte da se svi sastojci dobro povežu, ali ne predugo.

4. Smesu sipajte na podlogu od keksa, pa kalup stavite na okrugli pleh i nalijte toliko vrele vode da bude u nivou smese. 

5. Stavite u rernu i pecite 50-60 minuta: torta treba da bude pečena uz ivicu, a u sredini da ostane poput pihtija. Isključite rernu. Uz ivicu kalupa prođite tankim nožem da torta ne bi prianjala i popucala u sredini prilikom hlađenja.

6. Ostavite je jedan sat u rerni sa odškrinutim vratima. Zatim je izvadite i stavite u frižider na 2 sata. Neposredno pre posluživanja na tihoj vatri zagrejte marmeladu i sok od pomorandže da se marmelada istopi. Premažite tortu i ukrasite po želji.