Dok ga pravite veoma je mekan i lepljiv, ali se ne mesi, meša se kašikom, pa se posle sa dosta brašna oblikuje!
Sastojci:
- 300 ml vode
- 350 g brašna
- 20 g svežeg kvasca (ili 5 g suvog)
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
- 100 ml ulja i još brašna da se oblikuje
Pogledajte i Kako da umesite najzdraviji hleb na svetu
Priprema:
U toploj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta (treba da se udvostruči).
Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i istresite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite u pleh i ostavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.
Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: domacirecepti.net
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom