Dok ga pravite veoma je mekan i lepljiv, ali se ne mesi, meša se kašikom, pa se posle sa dosta brašna oblikuje!

Sastojci:

- 300 ml vode

- 350 g brašna

- 20 g svežeg kvasca (ili 5 g suvog)

- 1 kašika šećera

- 1 kašičica soli

- 100 ml ulja i još brašna da se oblikuje

Pogledajte i Kako da umesite najzdraviji hleb na svetu

Priprema:

U toploj vodi razmutiti izmrvljen kvasac i šećer, pa promešati. Dodavati brašno i stalno mešati. Dodati i 50 ml ulja dok mešate. Masa treba da bude retka. Kada dobro izradite kašikom testo, da nema grudvica, dodajte ostatak ulja, pa sve promešajte i ostaviti da naraste 30 do 60 minuta (treba da se udvostruči).

Rernu uključite da se greje na 220 stepeni, a za to vreme pospite brašno po radnoj površini i istresite testo. Rukama dodajte brašno i oblikujte testo, stavite u pleh i ostavite da se peče dok ne dobije svetlo braon boju.

Pečen hleb uvijte u krpu i malo prohladite, pa poslužite.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: domacirecepti.net