Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance. Evo kako da ih napravite.
Sastojci:
1 jaje
120- 150 g brašna
Pogledajte i Kako da napravite domaće griz knedle
Priprema:
Brašno izručite na radnu površinu. Napravite rupu u sredini brašna, izlijte jaje i počnite da mesite. Mesite dok svo brasno na pokupite i formirate tvrdo testo. Odmah razvucite testo i po potrebi dodajte brašno da se ne lepi za oklagiju. Isecite na trake. Svaku traku pospite sa malo brašna, poređajte jednu na drugu i secite rezance. Kuvajte ih u supi par minuta, dok ne omekšaju ili posebno u vodi pa poslužiti uz supu.
Savet: Ova količina je dovoljna za oko 2-2,5 litara supe, zavisi koliko ima povrća u supi i koju gustinu želite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem