Ovo je španski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krompira. Isprobajte ga već danas.

Sastojci za 4 do 6 osoba: 

- 1,5 kg krompira 

- 70 g svežeg peršuna 

- 2 veća čena belog luka

- 70 ml maslinovog ulja 

- 2 kašike maslaca 

- 1 manji limun

- so i biber po želji 

Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne

Priprema: 

Ogulite i očistite krompire, pa ih isecite na kocke jednake veličine. Stavite da se kuvaju u veliki lonac s hladnom vodom. Dobro posolite vodu i na umereno visokoj temperaturi pustite da proključa. Kuvajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju. 

U maloj posudi pomešajte iseckan peršun i beli luk.

Ocedite vodu od kuvanog krompira i dobro ih prosušite.

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte krumpire te ih povremeno protresite. Krumpire pecite oko pet minuta dok korica ne postane zlatno-smeđa i hrskava. Ovdje saznajte kako napraviti gratinirani krumpir iz pećnice. 

6. U krumpire dodajte kombinaciju češnjaka i peršina, dobro promiješajte da se sljube okusi, i pustite da aromatiziraju krumpire jednu do dvije minute. Nakon toga dodajte maslac, posolite i popaprite po želji. 

7. Kad su krumpiri gotovi, preko njih naribajte koricu jednog manjeg limuna. Upotrijebite nešpricani i organski uzgojeni limun. Dobar tek!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Punkufer