Ovo je španski tradicionalni recept za dvostruku termičku obradu krompira. Isprobajte ga već danas.
Sastojci za 4 do 6 osoba:
- 1,5 kg krompira
- 70 g svežeg peršuna
- 2 veća čena belog luka
- 70 ml maslinovog ulja
- 2 kašike maslaca
- 1 manji limun
- so i biber po želji
Pogledajte i 5 recepata za krompir iz rerne
Priprema:
Ogulite i očistite krompire, pa ih isecite na kocke jednake veličine. Stavite da se kuvaju u veliki lonac s hladnom vodom. Dobro posolite vodu i na umereno visokoj temperaturi pustite da proključa. Kuvajte ih oko 20 do 25 minuta dok ne omekšaju.
U maloj posudi pomešajte iseckan peršun i beli luk.
Ocedite vodu od kuvanog krompira i dobro ih prosušite.
U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje, pa dodajte krumpire te ih povremeno protresite. Krumpire pecite oko pet minuta dok korica ne postane zlatno-smeđa i hrskava. Ovdje saznajte kako napraviti gratinirani krumpir iz pećnice.
6. U krumpire dodajte kombinaciju češnjaka i peršina, dobro promiješajte da se sljube okusi, i pustite da aromatiziraju krumpire jednu do dvije minute. Nakon toga dodajte maslac, posolite i popaprite po želji.
7. Kad su krumpiri gotovi, preko njih naribajte koricu jednog manjeg limuna. Upotrijebite nešpricani i organski uzgojeni limun. Dobar tek!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Punkufer
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno