Svako povrće po Ajurvedi ima različito vreme probavljivosti i zato je neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i crevima.
Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica.
PROČITAJTE JOŠ: Kada treba da pijemo toplu, a kada hladnu vodu
1. Krastavac i paradajz - ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja izaziva stomačne probleme.
2. Voće posle jela - voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih problema.
3. Povrće i sir - kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje.
4. Banane i mleko - mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo ova kombinacija mnogo usporava varenje.
5. Dinja i lubenica - ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom drugom namirnicom prilikom jela.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus