Svako povrće po Ajurvedi ima različito vreme probavljivosti i zato je neophodno da znamo vreme varenja povrća pre nego što ga kombinujemo sa drugim povrćem ili namirnicom. Često loše kombinacije povrća mogu dovesti do nadimanja, bola u stomaku, kao problema i crevima.
Pokušajte da izbegavate ove kombinacije namirnica.
PROČITAJTE JOŠ: Kada treba da pijemo toplu, a kada hladnu vodu
1. Krastavac i paradajz - ove dve namirnice ne bi trebalo da konzumirate zajedno. Kada su u stomaku i proces fermentacije počne, kiselina je ta koja izaziva stomačne probleme.
2. Voće posle jela - voću je potrebno dosta vremena da se svari i ako ga jedete posle jela njegove kiseline mogu dovesti do nadimanja i digestivnih problema.
3. Povrće i sir - kombinacija koja će sigurno izazvati nadimanje.
4. Banane i mleko - mnogi obožavaju banana šejk, ne znajući da upravo ova kombinacija mnogo usporava varenje.
5. Dinja i lubenica - ove dve namirnice ne treba kombinovati ni sa jednom drugom namirnicom prilikom jela.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/