Ko kaže da tokom posta morate da se odreknete slasnih palačinki?
Tu je odličan recept prilagođen posnim danima, a palačinke spremljene na ovaj način mekane su i ukusne, kao i mrsne!
Sastojci:
1 l tople vode
500 g brašna
1,5 kašika šećera
8 kašika ulja
1,5 kašičica praška za pecivo
1,5 kašičica sode bikarbone
dva prstohvata soli
PROČITAJTE JOŠ: 5 recepata za sitne posne kolače
Priprema:
U brašno umešati sastojke pa dodati vodu. Sve izmešati ručno žicom za mućenje i peći u teflonskom tiganju. Pre pečenja svake palačinke sipajte kap - dve ulja.
Napomena: Od ove mere se dobije oko 20 palačinki, zavisno od toga koliko testa stavljate. Može da se desi da budu malo krute nakon pečenja, ali sve što treba da uradite jeste da ih ostavite da odstoje 15 minuta nenamazane, pa će se fino omekšati.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Domaći recepti
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus