Nema osobe koja bi odbila čokoladni kolač, a pogotovo ovu čokoladnu bombu. Zamislite samo domaću kaficu, ovaj kolač i odgovarajuće društvo - čisto uživanje, piše Stil Kurir.
Ovako se sprema čokoladna bomba:
Kora: 8 jaja, 8 kašika šećera, 4 kašike brašna, 4 kašike kakaa, izrendati koru od 1 pomorandže, 1 prašak za pecivo.
Fil: 1/2 l slatke pavlake, 200 g mlečne čokolade, 200 crne čokolade, 200 g margarina.
Plus: Sok od 1 pomorandže, 100 grama crne čokolade za dekoraciji ili čokoladne mrvice.
PROČITAJTE JOŠ: Čokoladni kolač bez brašna
Priprema:
Umutiti posebno belance, a posebno žumance. U žumance dodajte šećer, a zatim i kakao i brašno sa praškom za pecivo. Kada se smesa sjedini polako sa kašikom umešati i belance. Izrendati koru od jedne pomorandže i umešati je u smesu.
Smesu podelite na dva jednaka dela i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Prohlađenu koru natopite sa sokom od jedne pomorandže.
Fil pravite tako što ćete slatku pavlaku zagrejati u šerpi do tačke ključanja zatim u nju dodati mlečnu i čokoladu za kuvanje. Skloniti sa ringle i mešati dok se čokolada rastopi. U prohlađenu smesu umešati rastopljen margarin.
Kore filovati sa čokoladnim filom, a zatim narendati još 100 grama crne čokolade na vrh kolača ili stavite čokoladne mrvice.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus