Uzmite kecelju i pripremite ove namirnice:

2 jaja

2 šolje šećera

2 šolje mlevenog maka

2 šolje višnji (može i malina ili nekog drugog zaleđenog voča)

1 dl soka od višnji 

6 kašika otopljene svinjske masti

1 šolja mleka

1 kašičica sode bikarbone

PROČITAJTE JOŠ: Najjednostavniji kolač sa makom

Priprema: 

1. Umutite dobro jaja i šećer.

2. Dodati sve sastojke osim višnji i maka. Promešati.

3. Sada dodati mak i višnje, nežno promešati i sipati u podmazan pleh, peći na 180c oko 30 min. 

Savet plus: možete gotov kolač posuti sa šećerom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/