Ako često jedete napolju, bilo bi dobro da obratite pažnju na sledeće - Reddit je nedavno otkrio male prljave tajne koje restorani veoma dobro čuvaju i kojih se morate po svaku cenu kloniti i paziti prilikom naručivanja hranu kako u restoranu, tako i putem dostave.
PROČITAJTE JOŠ: Ovo je 10 najpopularnijih domaćih jela
Jedna od najšokantnijih tajni restoranske hrane jeste besplatan hleb kog ne traba nikako da jedete. Zašto? Hleb koji se ne pojede od ostalih gostiju najčešće ide na jedan kup koji se kasnije ponovno podgreva i služi kao svež.
Još jedan bitan savet sugeriše da uvek naručujte hranu za koju znate da se baš tamo često prodaje. Ako se odlučite za jelo koje retko ko naručuje, lakše se može dogoditi da ćete dobiti namirnicu kojoj je istekao rok trajanja.
Kada je u pitanju piće, uvek tražite čašu bez kriške limuna koji najčešće nije opran. Takođe, bilo bi poželjno da izbegavate led, jer se ledomati retko kada čiste i često imaju problema s plesni.
PROČITAJTE JOŠ: Holandija : Restoran sa stolovima za jednu osobu
Na kraju, ako ćete da naručujete hranu kući, pobrinite se da to ne učinite neposredno pre zatvaranja restorana. Većina kuvara isključi ringle kako bi ih dobro očistili pre nego što se restoran zapravo zatvori, zbog čega hrana najverovatnije neće biti kuvana na potrebnoj temperaturi.
U međuvremenu, vegetarijanci treba da budu oprezni zbog kuvara koji ne peru ruke nakon rukovanja s mesnim proizvodima.
Izvor: Wall
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem