Ako često jedete napolju, bilo bi dobro da obratite pažnju na sledeće - Reddit je nedavno otkrio male prljave tajne koje restorani veoma dobro čuvaju i kojih se morate po svaku cenu kloniti i paziti prilikom naručivanja hranu kako u restoranu, tako i putem dostave.
PROČITAJTE JOŠ: Ovo je 10 najpopularnijih domaćih jela
Jedna od najšokantnijih tajni restoranske hrane jeste besplatan hleb kog ne traba nikako da jedete. Zašto? Hleb koji se ne pojede od ostalih gostiju najčešće ide na jedan kup koji se kasnije ponovno podgreva i služi kao svež.
Još jedan bitan savet sugeriše da uvek naručujte hranu za koju znate da se baš tamo često prodaje. Ako se odlučite za jelo koje retko ko naručuje, lakše se može dogoditi da ćete dobiti namirnicu kojoj je istekao rok trajanja.
Kada je u pitanju piće, uvek tražite čašu bez kriške limuna koji najčešće nije opran. Takođe, bilo bi poželjno da izbegavate led, jer se ledomati retko kada čiste i često imaju problema s plesni.
PROČITAJTE JOŠ: Holandija : Restoran sa stolovima za jednu osobu
Na kraju, ako ćete da naručujete hranu kući, pobrinite se da to ne učinite neposredno pre zatvaranja restorana. Većina kuvara isključi ringle kako bi ih dobro očistili pre nego što se restoran zapravo zatvori, zbog čega hrana najverovatnije neće biti kuvana na potrebnoj temperaturi.
U međuvremenu, vegetarijanci treba da budu oprezni zbog kuvara koji ne peru ruke nakon rukovanja s mesnim proizvodima.
Izvor: Wall
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus