Narastu ogromne i bez prženja u dubokom ulju. Obećava!
Sastojci:
pola kockice svezeg kvasca
1 kesica vanilin secera
2 jaja
prstohvat soli
70 g otopljenog putera
125 ml mlake vode
125 ml mlakog mleka
550 gr brasna
Za premaz krofni 55 g putera
PROČITAJTE JOŠ: 3 trika za savršene krofne
Priprema testa:
Kvasac pomesati sa brasnom i vanilin secerom.
Dodati jaja, vodu, mleko, i rastopljen puter, pa umesiti fino mekano testo.
Testo ostaviti da se udupla.
Potom testo razviti ne bas tanko, malo deblje i casom vaditi krugove od testa.
U tepsiju staviti pek papir i premazati ga sa rastopljenim puterom.
Takodje i svaku krofnu premazati rastopljenim puterom odozgo.
Tako premazane krofne u tepsiji pustiti da nadodju.
Nadosle krofne peci u prethodno zagrejanoj rerni na 250 C 0ko 20 minuta.
Vruce krofne premazati rastopljenim puterom, posuti kristal secerom i secrom u prahu.
Sa strane spricom izbusiti rupu, napuniti dzemom ili kremom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Torte i kolači
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus