Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uspeva svaki put: Evo kako da napravite najkremastiji bešamel sos (RECEPT)

Tajna ukusnog i glatkog bešamel sosa je u sledećem receptu

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Osnovni odnos za savršeni bešamel sos je 70g putera, maslaca ili kokosovog ulja, sa 70g brašna, mleka 250ml mleka ili manje ukoliko želite gustiju smesu.

Ovaj beli, francuski preliv, napravićete jednostavno:

Mnogi greše u tome što pre pripreme ne zagreju mleko, a u tome i jeste tajna velikih kuvara. Stoga, zagrejte mleko u mikrotalasnoj ili na šporetu pre nego što krenete sa pripremom.

Sos će se samim tim zgusnuti brže i ravnomernije.

Evo kako da napravite piletinu sa krompirom u bešamel sosu.

Najpre istopite maslac, pa lagano dodajte brašno, uz stalno mešanje. Zagrevajte brašno i maslac zajedno dok ne nabubre, zatim dodajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne.

Ovim postupkom, takođe ćete izbeći grudvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti