Osnovni odnos za savršeni bešamel sos je 70g putera, maslaca ili kokosovog ulja, sa 70g brašna, mleka 250ml mleka ili manje ukoliko želite gustiju smesu.

Ovaj beli, francuski preliv, napravićete jednostavno:

Mnogi greše u tome što pre pripreme ne zagreju mleko, a u tome i jeste tajna velikih kuvara. Stoga, zagrejte mleko u mikrotalasnoj ili na šporetu pre nego što krenete sa pripremom.

Sos će se samim tim zgusnuti brže i ravnomernije.

Evo kako da napravite piletinu sa krompirom u bešamel sosu.

Najpre istopite maslac, pa lagano dodajte brašno, uz stalno mešanje. Zagrevajte brašno i maslac zajedno dok ne nabubre, zatim dodajte mleko i kuvajte dok se ne zgusne.

Ovim postupkom, takođe ćete izbeći grudvice.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/