Ispecite krompiriće i začinite ih parmezanom. Oduševićete se ovom prolećnom aromom.
Sastojci:
1 kilogram mladih krompirića
100 g rendanog parmezana
3-4 kašike biljnog začina
2-3 čena belog luka
Šoljica ulja
Biber po ukusu
Pogledajte 5 načina za krompir iz rerne.
Priprema:
Krompiriće dobro operite i oljuštite. One krupnije isecite na polovine ili četvrtine, tako da budu veličine prosečnog zalogaja. Oljuštene mlade krompiriće ubacite u jaču plastičnu kesu.
U kesu sipajte parmezan, začin, izgnječen beli luk i ulje i sve lepo promešajte da svaki krompir bude podjednako uvaljan u začine. Umesto plastične kese, možete koristiti bilo kakvu posudu, mada mi preporučujemo kesu zato što vam ruke ostaju čiste, a imate i jednu posudu manje za pranje.
Začinjene krompiriće ostavite da odstoje na hladnom oko pola sata.
Pogledajte recept za francuski krompir iz rerne.
U plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje, sipajte začinjene krompiriće i stavite u rernu koju ste zagrejali na 250 stepeni. Kada stavite krompiriće, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30-35 minuta (vreme može da varira u zavisnosti od količine krompira i jačine rerne.)
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: skuvajme.com
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera
Najbolja čokoladna torta sa višnjama