Ispecite krompiriće i začinite ih parmezanom. Oduševićete se ovom prolećnom aromom.

Sastojci:

1 kilogram mladih krompirića

100 g rendanog parmezana

3-4 kašike biljnog začina

2-3 čena belog luka

Šoljica ulja

Biber po ukusu

Pogledajte 5 načina za krompir iz rerne.

Priprema:

Krompiriće dobro operite i oljuštite. One krupnije isecite na polovine ili četvrtine, tako da budu veličine prosečnog zalogaja. Oljuštene mlade krompiriće ubacite u jaču plastičnu kesu.

U kesu sipajte parmezan, začin, izgnječen beli luk i ulje i sve lepo promešajte da svaki krompir bude podjednako uvaljan u začine. Umesto plastične kese, možete koristiti bilo kakvu posudu, mada mi preporučujemo kesu zato što vam ruke ostaju čiste, a imate i jednu posudu manje za pranje.

Začinjene krompiriće ostavite da odstoje na hladnom oko pola sata.

Pogledajte recept za francuski krompir iz rerne.

U plitku posudu za pečenje stavite papir za pečenje, sipajte  začinjene krompiriće i stavite u rernu koju ste zagrejali na 250 stepeni. Kada stavite krompiriće, smanjite temperaturu na 180 stepeni i pecite 30-35 minuta (vreme može da varira u zavisnosti od količine krompira i jačine rerne.)

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: skuvajme.com