Tvrdo kuvana
Smestite 4 jaja u srednjoj šerpi i napunite sa dovoljno hladne vode da pokrije jaja. Pustite da voda proključa. Sklonite šerpu sa vatre i ostaviti da stoji pokriveno 12 minuta. Stavite jaja pod hladnu vodu.
Pogledajte i Šta će se desiti ako jedete jaja svaki dan?
Kajgana
Umutiti 4 jaja sa 1 do 2 kašike pavlake ili mleka, dodati malo soli i sveže mlevenog bibera. U tiganju, na tihoj vatri, otopiti 1 kašiku maslaca. Sipajte smesu jaja u centar tiganja. Koristite lopaticu da se obradi jaje u sa svih strana, struganjem i savijanjem, dok tečnost ne postane vlažna kajmak forma. Prebaciti na topli tanjir i dodajte začine. Poslužiti odmah.
Poširana jaja
U velikom tiganju na srednjoj toploti u slanoj vodi dodati 1 kašičicu belog sirćeta. Pažljivo spustite jedno jaje u vodu, ostala ređajte ravnomerno. Delimično pokriti posudu i poširati dok se belance ne formira i žumance postene neprozirno, 3½ do 4½ minuta. Sa rešetka kašikom izvadite jaja, posoliti i pobiberiti. Poslužiti odmah.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus