Potrebno je:

800-900 g brašna

30 g kvasca

200 ml jogurta

200 ml mleka

1 kašika šećera

malo soli

50 ml ulja

150 g feta sira

1 -2 kašike ajvara

spanać skuvan iseckan

2 jaja i 1 žumance

susam

Pogledajte i Pogača sa kačkavaljem: Da li je ovo najukusnije pecivo koje ste ikad probali (VIDEO)

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, ostatak mleka jogurt, dva jaja pa izmutiti žicom. Zatim dodati brašno, so i ostatak brašna pa zamesiti srednje tvrdo testo.

Ostaviti da naraste oko 30 min.

Testo podeliti na 4 jednaka dela, od sečenih delova napraviti lopticu za sredinu. Prvu jufku razviti na pek papiru i namazati je sirom.

Drugu jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti na koru sa sirom pa je namazati spanaćem.

Treću jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti preko kore sa spanaćem pa je namazati ajvarom.

Četvrtu koru razviti i staviti preko ajvara. Preko staviti neku okruglu tepsiju ili šerpu i pritisnuti da se obeleži krug pa višak odseći. Testo sačuvati za sredinu kruga. Na sredinu staviti neku čašu i takodje pritisnuti i obležiti.

Nožem za picu presecite pogaču od ivice obeleženog kruga na dole napraviti 4 četvrtine. Svaku četvrtinu podeliti na tri dela. Uzeti rukama dva susedna trougla pa ga tri puta okrenuti i ivice pritisnuti na hartiju. Tako sve redom u krug. Na sredinu pogače stavite jednu lopticu koja Vam je ostala od odsečenog testa. Sad pogaču prebacite u veći pleh, namažite žumancetom i pospite susamom.

Ostavite 15 min. da malo poraste, a za to vreme uklčjučite rernu na 200 stepeni pa stavite pogaču. Možete smanjiti na 190 i pecite oko 35-40 min. Pogledajte u toku pečenja ako više rumeni pokrijte je folijom.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs