Potrebno je:
800-900 g brašna
30 g kvasca
200 ml jogurta
200 ml mleka
1 kašika šećera
malo soli
50 ml ulja
150 g feta sira
1 -2 kašike ajvara
spanać skuvan iseckan
2 jaja i 1 žumance
susam
Pogledajte i Pogača sa kačkavaljem: Da li je ovo najukusnije pecivo koje ste ikad probali (VIDEO)
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, ostatak mleka jogurt, dva jaja pa izmutiti žicom. Zatim dodati brašno, so i ostatak brašna pa zamesiti srednje tvrdo testo.
Ostaviti da naraste oko 30 min.
Testo podeliti na 4 jednaka dela, od sečenih delova napraviti lopticu za sredinu. Prvu jufku razviti na pek papiru i namazati je sirom.
Drugu jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti na koru sa sirom pa je namazati spanaćem.
Treću jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti preko kore sa spanaćem pa je namazati ajvarom.
Četvrtu koru razviti i staviti preko ajvara. Preko staviti neku okruglu tepsiju ili šerpu i pritisnuti da se obeleži krug pa višak odseći. Testo sačuvati za sredinu kruga. Na sredinu staviti neku čašu i takodje pritisnuti i obležiti.
Nožem za picu presecite pogaču od ivice obeleženog kruga na dole napraviti 4 četvrtine. Svaku četvrtinu podeliti na tri dela. Uzeti rukama dva susedna trougla pa ga tri puta okrenuti i ivice pritisnuti na hartiju. Tako sve redom u krug. Na sredinu pogače stavite jednu lopticu koja Vam je ostala od odsečenog testa. Sad pogaču prebacite u veći pleh, namažite žumancetom i pospite susamom.
Ostavite 15 min. da malo poraste, a za to vreme uklčjučite rernu na 200 stepeni pa stavite pogaču. Možete smanjiti na 190 i pecite oko 35-40 min. Pogledajte u toku pečenja ako više rumeni pokrijte je folijom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus