Potrebno je:
800-900 g brašna
30 g kvasca
200 ml jogurta
200 ml mleka
1 kašika šećera
malo soli
50 ml ulja
150 g feta sira
1 -2 kašike ajvara
spanać skuvan iseckan
2 jaja i 1 žumance
susam
Pogledajte i Pogača sa kačkavaljem: Da li je ovo najukusnije pecivo koje ste ikad probali (VIDEO)
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlakog mleka, dodati šećer, ostatak mleka jogurt, dva jaja pa izmutiti žicom. Zatim dodati brašno, so i ostatak brašna pa zamesiti srednje tvrdo testo.
Ostaviti da naraste oko 30 min.
Testo podeliti na 4 jednaka dela, od sečenih delova napraviti lopticu za sredinu. Prvu jufku razviti na pek papiru i namazati je sirom.
Drugu jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti na koru sa sirom pa je namazati spanaćem.
Treću jufkicu takođe razviti, namotati na oklagiju i prebaciti preko kore sa spanaćem pa je namazati ajvarom.
Četvrtu koru razviti i staviti preko ajvara. Preko staviti neku okruglu tepsiju ili šerpu i pritisnuti da se obeleži krug pa višak odseći. Testo sačuvati za sredinu kruga. Na sredinu staviti neku čašu i takodje pritisnuti i obležiti.
Nožem za picu presecite pogaču od ivice obeleženog kruga na dole napraviti 4 četvrtine. Svaku četvrtinu podeliti na tri dela. Uzeti rukama dva susedna trougla pa ga tri puta okrenuti i ivice pritisnuti na hartiju. Tako sve redom u krug. Na sredinu pogače stavite jednu lopticu koja Vam je ostala od odsečenog testa. Sad pogaču prebacite u veći pleh, namažite žumancetom i pospite susamom.
Ostavite 15 min. da malo poraste, a za to vreme uklčjučite rernu na 200 stepeni pa stavite pogaču. Možete smanjiti na 190 i pecite oko 35-40 min. Pogledajte u toku pečenja ako više rumeni pokrijte je folijom.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu