Bogat je ugljenim hidratima, vlaknima, sprečava dehidraciju. Koristi se kao lek za groznicu, nadoknađuje izgubljene hranljive materije i ubrzava proces oporavka. Odličan je izvor prirodnog skroba. Utiče na jačanje digestivnog sistema i sprečava zatvor.

Pogledajte i Ječmena kaša u ishrani - sve blagodeti na naš organizam (SAVETI + RECEPTI)

Od davnina se koristi i kao sredstvo za čišćenje lica, ali i kao tonik za kožu. Služi i za ispiranje suve i ispucale kose.

Sastojci:

- 1 šaka smeđeg pirinča

- malo soli

- 1½ litra vode

Postupak:

U litar i po kipuće vode stavi se 1 šaka opranog pirinča i malo soli po želji.  Neka se kuva na jačoj vatri sve dok zrna pirinča potpuno ne omekšaju i izgube oblik. 

Napitak možete procediti i piti ga tokom celog dana, ali pazite da bude topao. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: oklagija.rs/alternativa-za-vas.com