Bogat je ugljenim hidratima, vlaknima, sprečava dehidraciju. Koristi se kao lek za groznicu, nadoknađuje izgubljene hranljive materije i ubrzava proces oporavka. Odličan je izvor prirodnog skroba. Utiče na jačanje digestivnog sistema i sprečava zatvor.
Pogledajte i Ječmena kaša u ishrani - sve blagodeti na naš organizam (SAVETI + RECEPTI)
Od davnina se koristi i kao sredstvo za čišćenje lica, ali i kao tonik za kožu. Služi i za ispiranje suve i ispucale kose.
Sastojci:
- 1 šaka smeđeg pirinča
- malo soli
- 1½ litra vode
Postupak:
U litar i po kipuće vode stavi se 1 šaka opranog pirinča i malo soli po želji. Neka se kuva na jačoj vatri sve dok zrna pirinča potpuno ne omekšaju i izgube oblik.
Napitak možete procediti i piti ga tokom celog dana, ali pazite da bude topao.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom