Sir i čokolada odličan su desertni par, koji možete pripremiti u obliku torti za svečane događaje ili kada jednostavno želite počastiti sva svoja čula finim kolačem. Združite ove slatke favorite u jednu neodoljivu kombinaciju koja se brzo priprema i još brže jede.

Sastojci za podlogu:

150 g mlevenog keksa s maslacem

100 g maslaca

2 kašike kakaa

Pogledajte recept za čizkejk sladoled.

Krem:

300 g čokolade za kuvanje

500 g sira maskarpone 

200 g šećera u prahu

250 ml pavlake za šlag

Pogledajte kako se priprema snikers čizkejk - kolač koji je zaludeo internet.

Priprema: 

Pomešajte  keks sa rastopljenim maslacem. Obložite kalup za pečenje torti pek papirom, pa na njega položite podlogu od keksa i maslaca. 

Keks možete usitniti u blenderu, mlinu za kafu i orahe, ili ih položiti u kesu pa "istući" valjkom za testo dok ne dobijete slatki prah. Mikserom umutite pavlaku za šlag, dodajte maskarpone, šećer u prahu i rastopljenu mlaku čokoladu (pazite da ne bude vruća). Dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu pa je prelijte na podlogu od keksa. 

Ostavite ovako pripremljenu tortu u frižider na nekoliko sati. 

Savet: Od čokolade možete napraviti i glazuru te je preliti preko torte, a slasne kriške poslužiti i uz komadiće omiljenog voća i komadiće oraha, lešnika ili badema.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr