U gratinirani krompir možete dodati začine i povrće po želji, ili komadiće slanine.

Sastojci za 6 osoba:

1 kg krompira

5 kašika maslaca

1 crveni luk 

3 češnja belog luka 

1 kašika  senfa u prahu

400 ml pavlake

75 grama rendanog sira

½ čajne čašičice muškatnog oraščića 

so i biber po želji 

Pogledajte 5 recepata za krompir iz rerne.

Priprema: 

Prethodno zagrejte rernu na 190 stepeni, a vatrostalnu posudu, u kojoj planirate peći krompire namastite s jednom kašikom maslaca. U većem loncu rastopite četiri preostale kašike maslaca na umerenoj temperaturi. Dodajte naseckani luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Zatim dodajte očišćeni luk i dinstajte još minut.

Dodajte senf i pavlaku i pustite da umak provri. Ubacite očišćene krompire naseckane na tanke šnite i dinstajte ih oko četiri do pet minuta. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem. Prelijte krompir s pavlakom u vatrostalnu činiju, a na vrh ravnomerno rasporedite sir u jednom sloju. Ako pri ruci nemate francuski, upotrebite neku drugu vrstu topivog sira.

Pecite oko 25 do 30 minuta dok sir ne postane zlatno-žuti, a krompiri budu u potpunosti pečeni. 

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: punkufer.dnevnik.hr