U gratinirani krompir možete dodati začine i povrće po želji, ili komadiće slanine.
Sastojci za 6 osoba:
1 kg krompira
5 kašika maslaca
1 crveni luk
3 češnja belog luka
1 kašika senfa u prahu
400 ml pavlake
75 grama rendanog sira
½ čajne čašičice muškatnog oraščića
so i biber po želji
Pogledajte 5 recepata za krompir iz rerne.
Priprema:
Prethodno zagrejte rernu na 190 stepeni, a vatrostalnu posudu, u kojoj planirate peći krompire namastite s jednom kašikom maslaca. U većem loncu rastopite četiri preostale kašike maslaca na umerenoj temperaturi. Dodajte naseckani luk i dinstajte ga 4 do 5 minuta dok ne postane proziran. Zatim dodajte očišćeni luk i dinstajte još minut.
Dodajte senf i pavlaku i pustite da umak provri. Ubacite očišćene krompire naseckane na tanke šnite i dinstajte ih oko četiri do pet minuta. Začinite sa solju, biberom i muškatnim oraščićem. Prelijte krompir s pavlakom u vatrostalnu činiju, a na vrh ravnomerno rasporedite sir u jednom sloju. Ako pri ruci nemate francuski, upotrebite neku drugu vrstu topivog sira.
Pecite oko 25 do 30 minuta dok sir ne postane zlatno-žuti, a krompiri budu u potpunosti pečeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: punkufer.dnevnik.hr
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem