Potrebno je:
- 1 kg graška šećerca
- 1-2 šargarepe
- 1 glavica luka
- ulje
- 1 zelena paprija
- 1 svež paradajz
- 2 sitno sckana krompira
- začin peršunov i celerov list
Pogledajte i Evo zbog čega bi trebalo češće da jedete grašak
Priprema:
Luk sitno iseći sitno i propržiti na ulju pa dodati šargarepu na kolutove, dodati grašak i dinstati na tihoj vatri dodajući polako pola šoljice vode. Kasnije dodati i seckan mlad krompir i zelenu papriku. Tako polako dinstati oko 40 min pa dodati sečen paradajz, malo začina, soli i na kraju seckan celerov list i peršun.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Kod bake u gostima
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem