Svi znamo da je voće jedna od najzdravijih namirnica na svetu, ali ponekad čak i tu najzdraviju namirnicu uspemo uništiti i pretvoriti u ne baš tako zdrav obrok.

Naime, koliko ste puta jeli jagode i dodali im šećer? Mnogo puta. E, pa time ste im dodali i nepotrebne kalorije i zbog toga su prestale biti jedna od najzdravijih namirnica na svetu. I nakon toga više ne mogu do izražaja doći sve pozitivne strane i koristi koje voće ima na naše zdravlje.

Pogledajte 5 recepata za poslastice od jagoda.

Svaka kašičica šećera dodatnih je 16 kalorija, i to možda ne zvuči mnogo, ali neki ljudi ne dodaju tek samo kašičicu, već nekoliko njih, pa čak i nekoliko većih kašika. I to je ogromna greška.

Jer, voće samo po sebi sadrži dovoljno šećera fruktoze, a ako mu još dodamo rafinisani šećer, to će za naš organizam biti preveliki šok.

Zato sedeći put izbegnite ovaj "dodatak" i jedite voće u njegovoj najprirodnijoj i najukusnijoj formi.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: žena.net.hr