Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo zbog čega treba da dodate koru banane u smuti

Ukoliko ste ljubitelj smutija, ovo treba da znate

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Ne samo da je jestiva, kora banane je i veoma lekovita. 

Dobra je za oči

Kora banane puna je vitamina A i luteina, koji doprinose zdravlju očiju i štite od sive mrene i makularne degeneracije.

Podiže raspoloženje

Kora banane sadrži triptofan, esencijalnu aminokiselinu koja učestvuje u stvaranju takozvanog hormona sreće - serotonina. I sama kora banane sadrži manje količine serotonina, no one se povećavaju kako banana stari.

Pogledajte i 14 korisnih namena kore od banane

Pomaže srcu

Kora banane ima vrlo visok udeo kalijuma, koji je zajedno sa natrijumom odgovoran za ravnotežu elektrolita i tećnosti u organizmu. Istovremeno reguliše otkucaje srca i štiti od srčanih bolesti.

Bogata je antioksidansima

Kora banane podiže nivo polifenola i karotenoida - antioksidansa koji pomažu u borbi protiv raka.

Mogu pomoći pri mršavljenju

Kora banane sadrži veliku količinu topljivih i netopljivih vlakana, što na organizam ima dvojak uticaj. S jedne strane produžuju i jačaju osećaj sitosti, dok s druge snižavaju holesterol.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zdrava krava

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti