Sastojci za koru: 3 belanca, 150 g prah šećera, 4 kašike praha borovnice (ako ne možete da nabavite prah, možete da sameljete smrznute borovnice), prstohvat soli.

Za krem: 200-300 g slatkog šlaga, prstohvat praha vanile (ili ekstrakt vanile), oko 100 g svežih borovnica.

Pogledajte i Kako da napravite brzu puslica tortu

Priprema: Zagrejte rernu na 100ºC. Počnite da mutite belanca i polako dodajte šećer i so i mutite 5 do 10 minuta dok se šećer ne rastopi i dok ne dobijete čvrsti sneg pa na kraju lagano umešajte prah borovnica. Zatim smesu istresite na papir za pečenje i formirajte krug odnosno oblik torte tako da u sredini ostavite udubljenje za krem.

Zatim pecite tortu 90 do 100 minuta pa ugasite rernu i otvorite malo vrata. Kad se potpuno ohladi, prenesite je oprezno na tacnu za serviranje, dugim, širokim nožem. Za krem, ulupajte šlag sa šećerom i vanilom, pa ga sipajte u sredinu torte. Ukrasite prahom od borovnice, svežim borovnicama i listićima sveže nane.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: Buro247.hr