Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hakerski napad na “Adrija medija grupu” i stvarukusa.rs

Rano jutros u jedan sat posle ponoći počeo je žestok hakerski napad na internet-stranicu Kurira i sva izdanja “Adrija medija grupe” (AMG), video-produkciju, prenose uživo, mrežnu infrastrukturu i opremu.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Iako je prošlo više od 11 sati, napad još uvek traje, a prethodio mu je jučerašnji napad manjeg intenziteta, koji je otpočeo 27. juna oko šest sati ujutru.

Napad je organizovan tako da se opterećuje većina up-linkova koje koristimo za serviranje sadržaja korisnicima, tako da posledice napada trpe i linkovi ka provajderima.

Pretpostavljamo da se radi o vrsti napada pod nazivom "dns amplification", koji se sprovodi tako da napad izvršava ogroman broj uređaja koje kontroliše napadač.

Sumnjamo da ovi napadi i pokušaj obaranja Kurirovog sajta i svih elektronskih izdanja AMG: espreso.rs, newsweek.rs, elle.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, glossy.rs, lepaisrecna.rs, yumama.com, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, nationalgeographic.rs, adriamedia.tv, imaju veze sa kritičkim tekstovima o Aleksandru Vučiću, kao i davanju prostora opoziciji u našim izdanjima Kurir, Espreso i Newsweek.

Identičnim naručenim, plaćenim napadima režim je pribegavao i ranije, ali nikad ovakvim intenzitetom.

Ovome su prethodili razni napadi na našu kompaniju i Aleksandra Rodića: finansijski pritisci i razne poreske inspekcije, medijski linč kroz provladine medijske kuće, pretnje distributerima štampe da sklone Kurir sa prodajnih mesta i najgori od svih: pretnja ubistvom Aleksandra Rodića, vlasnika AMG, koju je izrekao osuđeni ubica Sreten Jocić, uputivši svoju poruku preko jednog režimskog nedeljnika.

Zbog svega ovoga, “Adrija medija grupa” sumnja da iza svega kao naručilac stoji diktatorski režim Aleksandra Vučića.

Konstantni napadi imaju za cilj da našu novinsku kuću spreče da nastavi sa istinitim i objektivnim izveštavanjem građana i kritičkim tekstovima koji govore o malverzacijama režima Aleksandra Vučića.

Tražimo od nadležnih institucija, policije i tužilaštva da odmah reaguju na ovaj brutalni hakerski napad na AMG koji je do sada prouzrokovao ogromnu materijalnu štetu.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti