"Škotska jaja" su omiljeni obrok kraljice Elizabete Druge.
Sastojci:
- 0,5 kg mlevene junetine
- 2 zgnječena čena belog luka
- 1 kašičica Vorčester sosa
- So i biber po ukusu
- 4 tvrdo kuvana jajeta
- 3 kašike brašna
- 1 sveže jaje
- 1 šolja prezli
- 1 kašika pavlake za kuvanje
- 1 kašika senfa
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kašike majoneza
Pogledajte koja je bila Titova omiljena poslastica.
Priprema:
Stavite u činiju meso, beli luk, Vorčester sos, so i biber po ukusu. Dobro izmešajte. Podelite meso na 4 pljeskavice jednake veličine.
U centar svake pljeskavice stavite tvrdo kuvano jaje i oblikujte tako da dobijete kuglu sa jajetom u sredini. Svaku kuglu uvaljajte u brašno, jaje, a zatim u prezle. Blago ispržite ćufte, po minut sa svake strane u biljnom ulju. Onda ih stavite na pleh i pecite na 180 stepeni, 15 do 20 minuta.
Dok su ćufte u rerni, od ostalih sastojaka napravite sos. Isecite ćufte na polovine ili četvrtine i poslužite toplo ili hladno, uz sos. Prijatno!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: fokuzz.com
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno