"Škotska jaja" su omiljeni obrok kraljice Elizabete Druge.

Sastojci:

- 0,5 kg mlevene junetine

- 2 zgnječena čena belog luka

- 1 kašičica Vorčester sosa

- So i biber po ukusu

- 4 tvrdo kuvana jajeta

- 3 kašike brašna

- 1 sveže jaje

- 1 šolja prezli

- 1 kašika pavlake za kuvanje

- 1 kašika senfa

- 1 kašika soka od limuna

- 2 kašike majoneza

Pogledajte koja je bila Titova omiljena poslastica.

Priprema:

Stavite u činiju meso, beli luk, Vorčester sos, so i biber po ukusu. Dobro izmešajte. Podelite meso na 4 pljeskavice jednake veličine.

U centar svake pljeskavice stavite tvrdo kuvano jaje i oblikujte tako da dobijete kuglu sa jajetom u sredini. Svaku kuglu uvaljajte u brašno, jaje, a zatim u prezle. Blago ispržite ćufte, po minut sa svake strane u biljnom ulju. Onda ih stavite na pleh i pecite na 180 stepeni, 15 do 20 minuta.

Dok su ćufte u rerni, od ostalih sastojaka napravite sos. Isecite ćufte na polovine ili četvrtine i poslužite toplo ili hladno, uz sos. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: fokuzz.com