Da biste dobili kremasto jelo s testeninom ne treba vam sir ili neki drugi mlečni proizvod. Isti efekt postići ćete i s indijskim oraščićem.

Glavni sastojci: 

400 grama testenine 

400 ml paradajz sosa

200 grama indijskih oraščića 

Začini:

so i biber 

100 ml vode

2 – 3 čena belog luka (po želji) 

Pročitajte tajnu o svršeno kuvanoj testenini.

Priprema: 

1. Skuvajte testeninu.

2. U blenderu sameljite indijske oraščiće s vodom, začinima i čbelim lukom dok ne dobijete glatku smesu. 

3. Pomešajte indijske oraščiće s testeninom i preko svega prelijte paradajz sos koji ste samostalno skuvali od svežih sezonskih plodova dok ne dobijete kremasti umak. 

Upotrebiti možete i gotov sos. 

4. Poslužite toplo uz sezonsku salatu po želji. Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: punkufer.dnevnik.hr