Donosimo vam njih pet!
Težina dinje
Prvo što treba da uradite je da proverite težinu dinje. Što je teža, to je slađa.
Pod pritiskom
Proverite deo suprotan delu na kojem se nalazi/nalazila stabljika. Pritisnite prstom. Ako ostane maleno udubljenje znači da je dinja zrela.
Pročitajte i Dobri razlozi da ovog leta jedete dinju
Miris
Miris je svakako dobar način kako proveriti je li dinja zrela. Ako je miris lagano slatkast, dinju možete jesti. Ako je pak previše intenzivan, znači da je dinja prezrela.
Kora
Protivno uobičajenom mišljenju, niti glatka i savršena kora, niti nepravilna i reljefna kora ne znače apsolutno ništa. Ipak, klonite se onih s preglatkom korom kao i onih koje imaju udubljenja.
Segmenti
Dobro je pripaziti na broj segmenata koji se lagano naziru ispod kore, ako ih ima minimalno 10, radi se o prilično ukusnoj dinji!
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: jutarnji.hr
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus