Kruška je izuzetno ukusno i slatko voće, a poznata je po svojim zdravstvenim potencijalima zahvaljujući bogatstvu vitamina i minerala.
Ona sadrži visok nivo kalijuma, vitamina C, K, kompleks vitamina B, bakra, magnezijuma i mangana.
Pročitajte i Sve zdravstvene prednosti kruške
Zašto je treba jesti?
Ova voćka je puna vlakana koji pospešuju probavni sistem i varenje. Samnjuje mogućnost zatvora, ali i dijareje. Takođe, kruška, zahvaljujući pomenutim vlaknima šitit od slobodnih radilkala i time preventivno sprečavaju kancerogena oboljenja.
Pored navedenih lekovitih svojstava, kruške imaju visoku antioksidantsku aktivnost našeg organizma, a zahvaljujući vitaminima podižu imuni sistem.
Uživajte u ovom voću dok traje njihova sezona.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem