Kruška je izuzetno ukusno i slatko voće, a poznata je po svojim zdravstvenim potencijalima zahvaljujući bogatstvu vitamina i minerala.

Ona sadrži visok nivo kalijuma, vitamina C, K, kompleks vitamina B, bakra, magnezijuma i mangana.

Pročitajte i Sve zdravstvene prednosti kruške

Zašto je treba jesti?

Ova voćka je puna vlakana koji pospešuju probavni sistem i varenje. Samnjuje mogućnost zatvora, ali i dijareje. Takođe, kruška, zahvaljujući pomenutim vlaknima šitit od slobodnih radilkala i time preventivno sprečavaju kancerogena oboljenja.

Pored navedenih lekovitih svojstava, kruške imaju visoku antioksidantsku aktivnost našeg organizma, a zahvaljujući vitaminima podižu imuni sistem.

Uživajte u ovom voću dok traje njihova sezona.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/