Za njihov fantastičan ukus zadužen je neodoljivi premaz - probajte i uverićete se!
Sastojci: 600g brašna, 2 kašike šećera, 2 kašičice soli, 1 prašak za pecivo, vanilin šećer, kockica suvog kvasca, 100 ml mleka, 150 ml tople vode, 2 jaja, 1 žumance, 2-3 kašike ulja.
Pogledajte i Kako da napravite ludo testo
Priprema: Prvo ugrejte malo mleka (malo manje od pola šoljice) da bude toplo i dodajte pola kašičice šećera i kvasac. Mešajte sve dok se kvasac ne otopi i ostavite 5-10 minuta dok se kvasac ne podigne. U posudu stavite brašno, šećer, so, prašak za pecivo i vanilin šećer.
Sve pomešajte i dodajte 1 jaje, žumance, ulje, nadošli kvasac i mleko, a vodu dodajte po potrebi. Mesite sve dok ne dobijete fino i meko testo. Brašno dodajte po potrebi.
Ostavite testo da se diže oko pola sata na toplom mestu. Kada se testo digne, kidajte loptice i formirajte oblik trougla. Te trouglove motajte u kiflice. Ako želite da ih filujete, odaberite punjenje po želji i pre rolanja ih namažite.
Napravite premaz za kiflice - viljuškom umutite jaje sa malo mleka, pa premažite kiflice koje ste složili u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 30-40 minuta na 190 stepeni.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: finirecepti.net.hr
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom