Za velike komade sečene lubenice

Najbolji način za čuvanje bilo kojeg komada lubenice, bez obzira na veličinu, je obmotavanje isečenog komada plastičnim omotačem i skladištenje u frižideru do nedelju dana. 

Uloga plastike je dvostruka: sprečava da lubenica pokupi bilo koji miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno meso voća.

Pročitajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice

Za komade sečene lubenice bez kore

Isečeni delovi lubenice u najboljem slučaju treba da se jedu u roku od tri do četiri dana. 

Tek nakon sečenja, tečnost polako izlazi iz mesa, a uz to i slatki ukus.

Za dugotrajno skladištenje

Ako imate više lubenica koje ćete jesti u roku od pet dana do nedelje, najbolje je da skladištite u zamrzivaču. 

Skinite koru, isecite na komade, a zatim zamrznite u jednom sloju na tacni. Čuvati u zatvorenom delu zamrzivača.

Meso će biti mekše od sveže lubenice kada se odmrzne, ali je smrznuta lubenica odlična za pravljenje sladoleda, kremova i pića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/