Za velike komade sečene lubenice
Najbolji način za čuvanje bilo kojeg komada lubenice, bez obzira na veličinu, je obmotavanje isečenog komada plastičnim omotačem i skladištenje u frižideru do nedelju dana.
Uloga plastike je dvostruka: sprečava da lubenica pokupi bilo koji miris ili ukus od drugih namirnica u frižideru, i zadržava vlažno meso voća.
Pročitajte i 3 trika za prepoznavanje zrele i slatke lubenice
Za komade sečene lubenice bez kore
Isečeni delovi lubenice u najboljem slučaju treba da se jedu u roku od tri do četiri dana.
Tek nakon sečenja, tečnost polako izlazi iz mesa, a uz to i slatki ukus.
Za dugotrajno skladištenje
Ako imate više lubenica koje ćete jesti u roku od pet dana do nedelje, najbolje je da skladištite u zamrzivaču.
Skinite koru, isecite na komade, a zatim zamrznite u jednom sloju na tacni. Čuvati u zatvorenom delu zamrzivača.
Meso će biti mekše od sveže lubenice kada se odmrzne, ali je smrznuta lubenica odlična za pravljenje sladoleda, kremova i pića.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus