Svako od nas od detinjstva zna koliko je povrće korisno u ishrani. Međutim, mali broj ljudi zna da termičkom obradom, ono gubi sve vitamine i minerale koji su neophodni za naše telo.

Hajde da vidimo koje povrće je u pitanju.

Pročitajte i Sirovo ili kuvano povrće 

Paradajz

Paradajz je bogat magnezijumom i cinkom. Ukoliko pečete ili kuvate paradajz koncentracija korisnih materija će se smanjiti za 90%.

Špargla

Iako špargla još uvek nije veoma popularna u našoj kuhinji, ona je skladište hranljivih sastojaka. Špargle sadrže vitamine A, B, C, E, K i folnu kiselinu, koja je veoma važna za zdravlje žena. Kada se prži, gubi tačno polovinu korisnih svojstava.

Brokoli

Brokoli je obavezni deo svake zdrave ishrane i može da se pohvali vitaminima A, C i kalcijumom. Ako se kuva ili peče u rerni, korisna svojstva će se smanjiti za 40%.

Paprika

Paprika je lider među povrćem i sadrži vitamin C, koji je telu potreban za mnoge funkcije. Posle zagrevanja, njegova količina se smanjuje za 40%.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: zenskimagazin.rs