Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakon mlečne, bele i crne, napravljena četvrta vrsta čokolade - ružičasta

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Švajcarska fabrika “Beri Kalebo” napravila je novu vrstu čokolade koja se po izgledu i ukusu potpuno razlikuje od svih ostalih slatkiša.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

U pitanju je poslastica ružičaste boje koju su proizvođači nazvali Rubi (po vrsti kakaa koji daje čokoladi tu posebnu, rozikastu boju).

Ovo je prva vrsta čokolade koja je napravljena još od 1930. godine, kada je proizvedena bela čokolada, piše portal yumama.com.

Ružičasta čokolada nije ni gorka, ni mlečna, niti slatka i ima laganu, kremastu strukturu, a zbog laganog i voćnog ukusa, nije toliko zasitna, što znači da će se moći konzumirati u većim količinama nego ostale vrste čokolade.

Uprkos ružičastom izgledu, u čokoladi nema dodatnih boja i ukusa.

Proizvođači veruju da će Rubi biti veoma tražena na tržištu, jer odgovara željama današnjih generacija koje su prilično odane hedonizmu, a osim toga biće dostupna i po različitim cenama.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

attachment-pink_cokolada
Izvor: Profimedia/Shutterstock

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti