Mali Džordž od Kembridža ima četiri godine i nije mu baš za zavideti što je treći u redu za nasleđivanje krune Ujedinjenog kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske. Odmalena biti na udaru beskrajnih rituala, procedura i biti politička figura grandioznih razmera, nije baš neki zabavan život. Zapitajte samo njegovog tatu i njegovog strica.
Pogledajte i Šta britanska kraljevska porodica voli da jede
Ono u čemu mališan jeste srećne ruke je to što ga mama Kejt i tata Vilijam očigledno mnogo vole i što mu materijalno ne nedostaje ništa, ali zaista baš ništa za zdrav život. O tome svedoči i meni u školi koju pohađa.
Ponedeljak
Džordž će nedelju započeti čašom organskog mleka ili čiste vode, ako baš ne podnosi mleko, i činijom banane, mandarine i jabuke. Za ručak će imati, kao i svakog dana, supu s kriškom organskog hleba, a za glavno jelo prinčevski roditelji će moći da odaberu da li žele im dete jede ceo obrok, riblji, vegetarijanski ili onaj namenjen deci s alergijama.
Uzmimo da su mu mama i tata namenili prvu varijantu. On će u tom slučaju da ruča sveže napravljeni jagnjeći ragu s belim lukom i svežim začinima. Zatim, organski (sve je organsko) sir sa šargarepom i krastavcem. Pa još malo integralne testenine. Za užinu će Džordž imati desert, i to kremasti portugalski kolač s jagodama.
Pogledajte i Čudotvorni napitak po receptu Kejt Midlton
Utorak
Za doručak će princ opet imati mleko ili vodu (kao i svakog jutra) uz grisine od integralnog hleba s nešto malo luksuznijom varijantom sira edamera.
Za ručak će Džordž da utoli glad prvo supom i prilogom, zatim svežom ćuretinom, pitom od slanine i lisnatim testom, dimljenim brokolijem i zapečenim povrćem.
A za užinu će Džordž da uživa u smutiju od organskog tropskog voća.
Sreda
Džordž je opet ili na mleku ili vodi u "društvu" činije voća.
Nakon supe, za ručak slede svinjska rebarca sa žara, kuvani kukuruz, kuskus s prilozima kako dolikuje. A tek ako bi hteo ribu; bakalar s jajima!
Mali Džordž za desert ima slatkiš od džema, kokosa i krem od vanile.
Pogledajte i Nova dijeta Kejt Midlton
Četvrtak
OK, opet voda ili mleko, ali potom sveže pečeni "lisnati pužić" s grožđicama u kojem mali Džordž uživa.
Za ručak Džordž ima piletinu s čilijem uz rendani sir, čeri paradajz i krastavac, a za prilog mešavinu integralnog i običnog pirinča.
Za užinu ima kao desert razno voće i još voćni jogurt.
Pogledajte i Evo šta radi Kejt Midlton kada je uhvati želja za slatkišima
Petak
Džordž je i dalje ili na mleku ili na vodi, i ovaj put s mešanim voćem.
Zatim sledi ručak - supa dana, sveža mocarela s bosiljkom i paradajzom, sve u pecivu. Potom sledi začinjena testenina i voćna salata. Riblji obrok značio bi mali, sveže pečeni odrezak od tune.
Za desert dobija ovseni kolačić s grožđicama i uz to banana šejk.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: express.hr
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno