Okidači kijanja su brojni. Od prašine i bolesti, pa sve do raznih alergija. Međutim, šta ako ste potpuno zdravi, a tokom pripreme omiljenog jela dodali ste biberi odjednom počeli da kijate?
Pogledajte i Kako iskoristiti biber da bi vam odeća izgleda kao nova?
Za takvu reakciju možete okriviti nauku. Naime, biber sadrži sastojak koji iritira nos i uzrokuje kijanje. Reč je o sastojku piperinu, alkaloidu koji jednom kada uđe u nozdrve, iritira završetke živaca i tera nas na kijanje.
Bez obzira na to o kojoj se vrsti bibera radi (crnom, belom ili zelenom), reakcija će uvek biti ista, odnosno biber će vas uvek naterati na kijanje.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: zadovoljna
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus