Na internetu obitava čitav spektar recepata i saveta za najukusniju zimnicu -ajvar.
Tegle su već naveliko spremne, a svaka domaćica ima svoju jedinstvenu recepturu koju iz godine u godinu ponavlja.
Ipak, postoji jednostavno pravilo kod pripreme ajvara.
Pročitajte i Domaći ajvar po starinskom receptu
Zapravo, najukusniji je onaj koji je prpremljen od primarnih sastojaka, što uključuje crvenu pečenu papriku, bez dodataka drugog povrća, kao što je patlidžan.
Nije preporučljivo ni dodavanje šećera, jer ajvar gubi svoju prvobitnu aromu.
Ova zimnica zahteva puno truda, a da bi olakšali sebi i dobili na intenzivnom ukusu držite se tradicionalnog starinskog recepta naših baka.
Dakle, paprike, sirće, beli luk, ulje i soli po ukusu.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem