Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukusno i sočno: Ovakav pileći paprikaš niste probali (RECEPT)

Neka vam ne bude žao što ćete dosta vremena utrošiti na spremanje pilećeg paprikaša. Ovaj recept to zaslužuje!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Sastojci: 2 kg piletine, 1 kg crvenog luka, 4-5 čenova belog luka, 350 g šargarepe, 300 g seckane pečene paprike, 1,5 l gustog soka od paradajza, 4 dl slatke pavlake, 1 dl ulja od bundeve, 5-6 kašika suvog začina, 2 kašike slatke mlevene paprike, 2 kašike koncentrata paradajza, kašika ljute mlevene paprike, kašika sitno seckanog peršuna.

Pogledajte i Omiljeno letnje jelo: Ovakav sataraš još niste probali

Priprema: Piletinu odvojte od kostiju i kožice, ali ih ne bacajte, biće vam potrebni kasnije. Kosti stavite u litar vode i dobro ih iskuvajte (posolite kad provri), dok bujon ne dobije žućkastu boju. Procedite i stavite na stranu.

Kožice i masnoću lagano propržite dok ne otpuste sav saft, dobro ih istisnite i u masnoću dodajte bundevino ulje. Na ulje stavite naseckan crveni luk i šargarepu, promešajte i lagano dinstajte dok luk ne počne da se topi. Tad dodajte i sitno seckan beli luk i koncentrat paradajza. Kratko popržite, tek da beli luk zamiriše. Stavite na stranu i lagano nagnite, da bi se suvišna masnoća odvojila, pokupite je i odložite za kasnije.

Oceđeno povrće vratite ponovo na vatru i ugrejte, dodajte pečenu papriku i kratko prodinstajte. Opet stavite na stranu i još jednom pokupite suvišnu masnoću, pa nalijte pilećim bujonom skuvanim od kostiju. Propasirajte, pa vratite na vatru i dodajte slatku i ljutu mlevenu papriku, vegetu i sok od paradajza. Dobro promešajte i na laganoj vatri uz povremeno mešanje kuvajte oko sat i po vremena.

Za to vreme piletinu na jakoj vatri propržite sa svih strana na masnoći koju ste ostavili sa strane. Meso dodajte u sos i nastavite s kuvanjem još 20-30 minuta, pa razmutite pavlaku s 1-2 kašike sosa i stavite u jelo. Promešajte i odmah sklonite s vatre, pa dodajte i peršun.

Paprikaš ostavite poklopljen još pola sata, pa ga tek onda poslužite. Kao prilog idu kuvani pirinač, kuvani krompir, krompir pire, a najbolje noklice ili neka druga vrsta testenine.

Vreme pripreme: 2,5-3 sata.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/  

Izvor: lepaisrecna.rs

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti