Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UPOZORENJE DOMAĆICAMA: Koliko dugo se meso sme držati u frižideru i kako ga bezbedno podgrejati?

Pravila čuvanja namirnica moraju se strogo poštovati kako ne bi došlo do neželjenih ishoda

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

Meso uvek čuvate u frižideru? Naravno, ali ipak treba da znate da sve što preostane od ručka može biti opasno po zdravlje. Trovanje ćete izbeći ako ih kratko čuvate i bezbedno podgrevate, piše Lepa & srećna.

Bez obzira na to da li je meso crveno ili belo, ostatke takvih jela smete da čuvate u frižideru najviše 2 dana nakon što su spremljena.

Pročitajte i Ovo nikako ne radite s mlevenim mesom

Pri podgrevanju, pazite da temperatura dostigne minimalno 75 stepeni Celzijusa. Znači, ne smete da meso samo "smlačite" i poslužite.

U zamrzivaču je najbolje da čuvate meso u sosu ili supi. Takvo meso ostaje sočno kad se odmrzne, za razliku od pečenog ili prženog koje se osuši, naročito u predelu uz kosti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti