Meso uvek čuvate u frižideru? Naravno, ali ipak treba da znate da sve što preostane od ručka može biti opasno po zdravlje. Trovanje ćete izbeći ako ih kratko čuvate i bezbedno podgrevate, piše Lepa & srećna.
Bez obzira na to da li je meso crveno ili belo, ostatke takvih jela smete da čuvate u frižideru najviše 2 dana nakon što su spremljena.
Pročitajte i Ovo nikako ne radite s mlevenim mesom
Pri podgrevanju, pazite da temperatura dostigne minimalno 75 stepeni Celzijusa. Znači, ne smete da meso samo "smlačite" i poslužite.
U zamrzivaču je najbolje da čuvate meso u sosu ili supi. Takvo meso ostaje sočno kad se odmrzne, za razliku od pečenog ili prženog koje se osuši, naročito u predelu uz kosti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.